MERCEDES-EQ

Den nye EQE SUV

Mercedes præsenterer den nye EQE SUV

Mercedes-EQ har præsenteret endnu en model i familien af fuldt elektriske modeller.
Den nye EQE SUV tilbyder de samme innovative løsninger som den populære EQE – men nu i et mere praktisk format.

Den nye EQE SUV er den multifunktionelle udgave af sedanversionen EQE. Den byder på de samme banebrydende funktioner som flagskibet EQS og er samtidig mere dynamisk end EQS SUV. Den er ni centimeter kortere mellem akslerne og dermed mere kompakt end EQE, men alligevel er den mere rummelig og praktisk. Endelig er det den fjerde i rækken af modeller, som er baseret på en teknologisk platform særligt udviklet til fuldt elektriske biler fra Mercedes-Benz.

Luksuriøs SUV med sportsligt udtryk.
Trods den højere taglinje er det lykkedes designteamet hos Mercedes-EQ at skabe en luksuriøs fempersoners SUV med et sportsligt udtryk, hvilket blandt andet underbygges af de korte udhæng for og bag. Den nye EQE SUV følger samme designfilosofi som de øvrige fuldt elektriske modeller med den lukkede Black Panel-front og den karakteristiske lysstribe, som forbinder lygterne på tværs.

Den nye EQE SUV deler desuden en række aerodynamiske løsninger med sine modelbrødre, hvilket hjælper til den meget lave vindmodstand. Dette gælder blandt andet de aktive dørhåndtag, som automatisk kører ind og lægger sig i ét med det strømlinede karrosseri. Også den flade forrude, den coupélignende taglinje og de bløde former er medvirkende til de aerodynamiske talenter, som er udviklet for at opnå lavest muligt forbrug.

De praktiske egenskaber understreges af et bagagerum, som kan rumme fra 450 til 480 liter afhængig af bagsæderyglænets position – og helt op til 1.675 liter med bagsædets ryglæn lagt ned. Afhængig af variant kan den nye EQE SUV, hvis den er udstyret med anhængertræk, desuden trække op til 1.800 kilo.

Vil du være den første til at høre mere om EQE SUV?

Tre forskellige varianter fra start

Den nye EQE SUV lanceres i tre forskellige varianter. Indgangsmodellen bliver en EQE SUV 350+ med baghjulstræk og 292 hestekræfter og en rækkevidde på op til 590 kilometer (WLTP). Næste trin er en EQE SUV 350 4MATIC med firehjulstræk og to elmotorer, som tilsammen yder 292 hestekræfter og 795 Nm. Denne variant kan nå en rækkevidde på op til 558 kilometer (WLTP). Mest kraftfulde variant bliver en EQE SUV 500 4MATIC med firehjulstræk og to elmotorer med 408 hestekræfter og 858 Nm samt en rækkevidde på op til 547 kilometer (WLTP).

Uanset variant kan den nye EQE SUV lynlades med op til 170 kilowatt (DC), hvilket gør det muligt at nå op til 220 kilometers rækkevidde på 15 minutter. Standard er også en onboard-lader, som gør det muligt at lade fra offentlige ladestandere eller hjemmeladere med op til 11 kW (AC) – og med 22 kW som ekstraudstyr.

Mercedes-EQ EQE SUV

10 års garanti på batteriet

Lithium-batteriet er hjertet i den nye EQE SUV og gør brug af de samme kapacitetsforstærkende teknologier, som blev introduceret med EQS. Batteriet følger Mercedes-EQ’ høje krav til sikkerhed og holdbarhed og kommer eksempelvis med 10 års eller 250.0000 kilometers garanti. Samtidig tager denne generation af egenudviklede batterier et stort skridt, når det gælder ansvarlighed i forhold til cellekemi. Det aktive materiale består nu af stofferne nikkel, kobolt og mangan i forholdet 8:1:1, hvilket har reduceret indholdet af kobolt til under 10 procent.

Netop batteriet er ét af de komponenter i den nye EQE SUV, som har gavn af bilens mulighed for over-the-air-opdateringer, OTA. Disse trådløse opdateringer sørger for, at softwaren på flere forskellige områder – fra MBUX infotainmentsystem til batteristyring – konstant optimeres gennem hele bilens levetid.

Mercedes-EQ EQE SUV

Vil du vide mere?

Produktionen af den nye EQE SUV startes op i december på fabrikken i Tuscaloosa, Alabama, og modellen forventes lanceret i Danmark i begyndelsen af 2023.

Skriv dig op i formularen nedenfor, så sørger vi for at du holdes opdateret, når vi ved mere om lancering, priser og muligheder.

Derudover vil du blive blandt de første til at prøvekøre bilen.

Vil du vide mere?

  • Jeg vil kontaktes når der er nyt om:

  • DINE OPLYSNINGER

Scroll to Top