100 år
med P. Christensen

Fra byhus til 11 afdelinger

Det hele startede i Kolding i 1924

Hos P. Christensen er vi en af Danmarks største bilforhandlere med afdelinger i det meste af landet. Vi er en familieejet virksomhed gennem flere generationer – alle med en passion for biler.
Nu skruer vi tiden 100 år tilbage…

1924

Grundlagt 1924

Peter Christensen grundlægger P. Christensen A/S i byhuset på Haderslevvej 45 i Kolding midtby, hvor han ansætter tre medarbejdere til salg af personbiler og reservedele.

1924

1935

Mercedes-Benz

i 1935 bliver P. Christensen autoriseret forhandler af Mercedes-Benz. Virksomheden fortsætter med at blive drevet fra byhuset i Kolding, hvor Peter bor med sin familie. På billedet ses en lille dreng på en cykel – det er Peters søn, Hans Peter Christensen, som senere overtager firmaet.

1935

1940

Fra den ene dag til den anden ændres verden, og det gør Kolding også. Den 9. april, da Danmark bliver besat af tyskerne, bliver store dele af Kolding by ødelagt. På grund af havnens strategiske betydning for at aflaste Kiel bliver Kolding en central del af krigszonen.

1940

1948

2. Generation

Umiddelbart efter 2. verdenskrig begynder Hans Peter Christensen at arbejde i sin fars virksomhed. Her varetager han salg af biler, arbejder på lageret og assisterer sin far med administrative opgaver.

1948

1972

Mønten 6 i Kolding

Hans Peter bliver en stadig større del af virksomheden, og der kommer for alvor fart på. I 1972 er lokalerne i byhuset blevet for små, og virksomheden flytter derfor til nye, større lokaler på Mønten 6 i Kolding. Det var en femdobling af arealet fra Haderslevvej, hvilket gav plads til reparation af 14 lastbiler og 15 personbiler.

1972

1974

To år efter virksomhedens udvidelse begynder Hans Peters søn, Peter Christensen, at spille en aktiv rolle i virksomheden. Som 20-årig opnår Peter det store flycertifikat, og i 1974 køber P. Christensen flyet American Aviation AA-5, som Peter anvender til at assistere sin far, importøren og kunderne. På det tidspunkt er han den eneste i Europa med dette certifikat, hvilket giver ham mulighed for at flyve under alle vejrbetingelser og i mørke.
1974

1976

  Peter Christensen – som er kendt som ‘den flyvende sælger’ bliver ansat hos den danske importør af Mercedes-Benz, Bohnstedt-Petersen, hvor han er en del af ingeniørafdelingen. Han specialiserer sig i at beregne lastbiler og er også tæt involveret i salget af netop denne type køretøjer. Efterfølgende flytter han til Tyskland for at tage en uddannelse hos Mercedes-Benz.
1976

1979

Efter at have afsluttet sin uddannelse og yderligere specialisering hos Mercedes-Benz, vender Peter hjem til Danmark. Her bliver han ansat hos sin far som underdirektør. Fra afdelingen på Mønten fokuserer han på salg af biler, især lastbiler, fortsætter sin flyvende service og udvider virksomhedens netværk.

1979

1991

1991

3. Generation

Far og søn overtager den daværende Mercedes-Benz forhandler i Odense fra Bohnstedt-Petersen, som er beliggende på Sivmosevænget 7. Fra denne base er Peter aktivt involveret i opbygningen af afdelingen og udviklingen af det fynske marked.

1991

1996

Peter bliver direktør og overtager ledelsen af afdelingen i Odense. Hans rolle spænder bredt, fra personaleledelse og ansættelser til salg og mekanisk arbejde, samt vedligeholdelse af bygningen. Samtidig drømmer han om at udvide forretningen til større lokaler.

1996

1997

Peter står for opførelsen af nye, større lokaler på Krumtappen 20 i Odense. Den nye afdeling er klar til indvielse i 1997. Med sin strategiske placering lidt uden for Odense og tæt på motorvejsnettet, er afdelingen lettilgængelig og derved ideelt placeret for kunder fra både øst- og vestdanmark.

1997

1999

1999

Ny direktør

I forbindelse med et generationsskifte overtager Peter Christensen ejerskabet af Kolding-afdelingen og bliver dermed administrerende direktør for P. Christensen A/S. Med dette skridt står han nu i spidsen for to store afdelinger, både i Kolding og Odense. Samme år bliver Danmark ramt af den største orkan i landets historie, som tilfældigvis indtræffer på Peters fødselsdag. Ligesom mange andre steder i landet, efterlader orkanen også her en del oprydningsarbejde.

1999

2001

P. Christensen lancerer konceptet STARMARK, en samling af nyere, brugte Mercedes-Benz personbiler, i samarbejde med Ejner Hessel A/S og Mercedes-Benz CPH. De etablerer en afdeling ved motorvejen i Vejle. I 2010 trækker P. Christensen sig ud af STARMARK for at fokusere på de nyetablerede lokaler i Kolding.

2001

2003

1999

Ny afdeling i Padborg

Virksomheden udvider sin rækkevidde ved at opkøbe og overtage den daværende Mercedes-Benz forhandler Brdr. Platz i Sønderjylland, som omfatter to afdelinger. Med dette skridt dækker P. Christensen A/S nu et større område af landet, herunder Fyn, Kolding og området helt ned til grænsen.
2003

2004

1999 Selskabet ‘P. Christensen Biludlejning A/S’, som senere bliver til P. Christensen Mobility, bliver grundlagt. Konceptet specialiserer sig i udlejning af både personbiler, varebiler og lastbiler.
2004

2008

2008

Nordeuropas største
Mercedes-Benz bilhus

Peter indvier Nordeuropas største Mercedes-Benz bilhus på Trianglen 11 i Kolding. Samtidig oplever det danske erhvervsliv store udfordringer under finanskrisen. Den økonomiske aktivitet falder drastisk, og BNP dykker med næsten 7% fra årsskiftet 2008 til 2009. Krisen påvirker især kunder indenfor byggebranchen. Også P. Christensen bliver hårdt ramt af krisen, hvilket fører til prioriteringer og vanskelige beslutninger. Peter Christensen husker denne tid som en periode præget af ren overlevelse.

2008

2014

2014

Autoriseret forhandler af Peugeot

Overfor Mercedes-Benz-afdelingen i Kolding åbner P. Christensen et helt nyt bilhus, hvor porteføljen bliver udvidet til også at omfatte salg og servicering af Peugeot person- og varebiler.

2014

2015

2014

Peugeot forhandler i Risskov

Peter Christensen opkøber og overtager Risskov Auto Erik Graarup ApS, også kendt som Peugeot Risskov, og overtager dermed også salget af Peugeot person- og varebiler i Aarhus-området.

2015

2017

2017

Biler i hele landet

Efter nogle succesrige år med Stellantis-mærkerne overtager P. Christensen den sjællandske bilforhandler Henrik Larsen Biler A/S med afdelinger på Østerbro og i Albertslund. Denne overtagelse udvider forretningen med Peugeot person- og varebiler, Citroën person- og varebiler samt Honda i Storkøbenhavn.

2017

2020

I marts 2020, da Danmark lukker ned på grund af Corona-epidemien, bliver et beredskab sat i gang hos P. Christensen. Med flere spørgsmål end svar må salgsafdelingerne, ligesom resten af detailhandlen, holde lukket for kunder. Dette fører til hjemsendelse af medarbejdere, innovative forsøg på online rådgivning og salg, samt forsinkelser af reservedele og biler. Hele virksomheden tilpasser sig og står sammen i denne udfordrende tid, hvilket resulterer i, at de kommer endnu stærkere ud på den anden side.

2020

2020

2020

Nyt bilhus i Middelfart

I juni 2020 kunne Peter Christensen åbne sin 9. afdeling. Helt centralt i landet – i Middelfart – samles hele P. Christensens udvalg af mere end 200 brugte Mercedes-Benz samt et helt nyt AMG-center. Personalet er uddannet i brugtvognsmarkedet, finansieringsmuligheder og kan tilbyde et større udvalg inden for de enkelte modeller.

2020

2020

2020

Christian P. Christensen indgår i direktionen

Selvom 2020 er et år præget af Corona, har det også positive begivenheder for P. Christensen. Året markerer indtrædelsen af Peters søn, Christian P. Christensen, i Direktionen som Divisionsdirektør for Stellantis-aktiviteterne. Derudover åbner virksomheden en ny afdeling i Middelfart, strategisk placeret med udsigt til E20, hvor alle brugte Mercedes-Benz personbiler bliver centraliseret på én adresse midt i Danmark.

2020

2021

2020

Udvidelse i Stellantis-sortimentet

Peugeot-afdelingen i Kolding udvider sine aktiviteter ved at blive autoriseret forhandler af Opel person- og varebiler. Dermed bliver det muligt at opleve hele tre forskellige mærker på adressen Trianglen 11.

2021

2022

2020

Nyt Mercedes Vans bilhus i Albertslund

Direktionen hos P. Christensen ser potentielle muligheder i Storkøbenhavn og træffer derfor en beslutning om at omkonvertere Albertslund-afdelingen til at fokusere på salg af Mercedes-Benz varebiler, med et særligt fokus på elektriske varebiler.

2022

2022

 

Fiat 500I løbet af sommeren 2022 udvider P. Christensen sit sortiment betydeligt ved at inkludere fire nye bilmærker: Fiat, Fiat Professional, Jeep og Alfa Romeo. De kan herefter opleves både i Kolding og på Østerbro.

2022

2023

2020

Værksted og brugte Mercedes-Benz

Efter en ombygning bliver afdelingen i Albertslund til et fuldendt Mercedes-Benz bilhus. Ud over Mercedes-Benz varebiler omfatter det nu også et udvalg af brugte Mercedes-Benz personbiler og et helt nyt, autoriseret Mercedes-Benz værksted.

2023

2023

P. Christensen Risskov Risskov-afdelingen overtager salg- og værkstedsaktiviteterne for Opel person- og varebiler fra nabofirmaet Anders Petersen Automobiler A/S. Dette skridt åbner for første gang afdelingen op for nye mærker i afdelingen.
2023

2023

Nyt kinesisk luksusmærke

Stellantis-divisionen udvider sortimentet ved at blive forhandler af det kinesiske luksusmærke Hongqi, som bliver tilgængeligt i Kolding, Risskov og på Østerbro. Samtidig rykker Citroën person- og varebiler ind i Kolding fra Autocentralen, mens Opel person- og varebiler bliver en fast del af sortimentet i Østerbro-afdelingen.

2023

2023

Opkøb af Poul Rasmussen Biler i Skejby

P. Christensen opkøber og overtager Poul Rasmussen Bilcenter A/S i Skejby ved Aarhus. Dette bilhus, som har aktiviteter indenfor mærkerne Citroën, Mitsubishi, Jeep, Fiat og Fiat Professional, matcher rigtig godt med P. Christensens eksisterende portefølje og værdier.
2023

2023

P. Christensen lancerer to nye koncepter: ‘P. Christensen Leasing’ og ‘P. Christensen Finans’. Disse oprettes for at tilbyde henholdsvis eksterne og interne finansieringsværktøjer til kunder med specifikke ønsker indenfor leasing samt udvikling af leasingkoncepter hos P. Christensen.

2023

2023

VOYAH logo

Endnu et nyt kinesisk bilmærke i porteføljen

Stellantis-divisionen udvider endnu en gang sit sortiment ved at inkludere det kinesiske bilmærke VOYAH. Med dette bliver P. Christensen landets største VOYAH-forhandler, med afdelinger i Skejby, Kolding og Østerbro. Afdelingen på Østerbro bliver til ‘Flagship Store’ for VOYAH i Danmark.
2023

2024

Kolding-afdelingen forstærkes med et nyt Stellantis-værksted på 2.200 m², som bl.a. inkluderer 18 mekaniske lifte, tre klargøringslifte og et lager. Og i marts åbner P. Christensen et skadecenter på Tonsbakken i Skovlunde p 1.600 m² og er bygget til at håndtere både samtlige bilmærker.
2024
Scroll to Top

Periodiske udfordringer med vores hovednummer: 70 202 203

Vi oplever udfordringer hos vores teleudbyder. Kontakt en medarbejder direkte på nedenstående links