Periodisk syn og synstjek

Et periodisk syn er lovpligtigt fire år efter bilens første indregistrering.
Derefter skal bilen synes hvert andet år. Vi hjælper med at gøre bilen topklar til synstjekket.

Tid til et periodisk syn?

Få bilen igennem i første omgang.

Uanset om du har en person- eller varebil, skal dit køretøj have et autoriseret synstjek. Din bil vil første gang blive indkaldt til et syn fire år efter første registreringsdato – en lastbil skal dog synes hvert år. 

Et synstjek skal foretages af en autoriseret synshal, men vi vil gerne foretage et gratis tjek på din bil, inden den skal til syn – og for at gøre det endnu nemmere for dig, kører vi den også gerne til syn for dig for et gebyr.

Hvorfor skal din bil synes?

Det er et lovkrav i Danmark, at bilen skal til syn. Du vil modtage en indkaldelse fra Færdselsstyrelsen via din e-boks, hvorefter du har ca. otte uger til at få den synet. Bliver bilen ikke synet inden tidsfristen, vil du modtage en påmindelse og efterfølgende en bøde på 2.000 kr. Ønsker du ikke at få synet din bil, kan du afmelde den – her skal du kontakte SKATs køretøjsregister.

Det periodiske syn sikrer  at bilens stand lever op til de danske lovkrav – det gælder bl.a. sikkerheden i bilen og dens påvirkning af miljøet.

Synstjekket indebærer bl.a. følgende:

 • Støj- og røgudledning
 • Bremser
 • Dæk
 • Bilens styreapparat
 • Lygter
 • Reflekser
 • Bærende dele
 • Horn

Når bilen er gennemgået af en ekspert, vil din bil enten blive godkendt eller ikke godkendt.

Er du nervøs for, at din bil ikke vil blive godkendt til et synstjek, eller vil du blot være på den sikre side? Så vil vi gerne tage et kig på din bil inden synstjekket – du kan med fordel bestille en tid til service inden synstjekket. Her gennemgår vi din bils stand, så din bil kan godkendes ved det periodiske syn.

Hvornår skal bilen synes?

Ny bil

Der er intet krav om et synstjek af din nye bil de første fire år efter første indregistrering. Har du en lastbil, skal din lastbil synes hvert år.

Første syn (fire år efter første indregistrering)

Din bil vil første gang blive indkaldt til syn cirka fire år efter første indregistreringsdato. Du vil modtage en indkaldelse fra Færdselsstyrelsen i din e-boks. Det er dit eget ansvar som bilejer, at få synet bilen i tide. Efter indkaldelsen fra Færdselsstyrelsen, har du cirka otte uger inden tidsfristen er udløbet.

Andet syn

To år efter dit første syn, vil du igen blive indkaldt til et synstjek fra Færdselsstyrelsen. Herefter skal din bil synes hvert andet år. Ved hver indkaldelse er det dit eget ansvar som bilejer, at få synet bilen i tide. Efter indkaldelsen fra Færdselsstyrelsen, har du cirka otte uger inden tidsfristen er udløbet.

Hvis min bil ikke godkendes?

Et synstjek undersøger om standen på din bil lever op til de danske lovkrav, da evt. fejl og mangler kan påvirke sikkerheden for dig selv og dine medtrafikanter. Er du usikker på om din bil vil blive godkendt, anbefaler vi, at du får den tjekket hos dit lokale værksted inden. De kan påpege og udbedre fejlene, så din bil bliver godkendt første gang.

Hvis din bil ikke bliver godkendt, kan det skyldes følgende:

Leasing_icon

Betinget godkendt

Bliver din bil betinget godkendt, skyldes det, at bilen har en eller flere fejl, som skal laves inden, at den kan godkendes. Ved betinget godkendt, må du gerne køre bilen fra synshallen til et værksted, men du må ellers ikke køre i den før fejlen er udbedret.

Værksted_og_service_icon

Kan godkendes efter et omsyn

Kan din bil først godkendes efter et omsyn, skyldes det, at din bil har alvorlige fejl. Du må ikke køre bilen til et værksted, og den skal derfor afhentes af dit lokale værksted eller via autohjælp.

Du må først benytte bilen efter den igen er blevet gennemgået og efterfølgende godkendt.

Check_icon

Ikke godkendt

Bliver bilen ikke godkendt, skyldes det, at den enten er ulovlig eller er i uforsvarlig stand. Der er formentligt fundet flere fejl, som kan have en betydning for din og dine medtrafikanters sikkerhed eller miljøet.
Du må ikke køre i bilen.
Når bilen har fået foretaget udbedringer, skal den have et omsyn. Her har du 33 dage til at få den synstjekket og godkendt. Får du ikke bilen tjekket inden tidsfristen, kan du risikere at få en bøde på 2.000 kr., hvilket vil fortsætte indtil bilen er godkendt.

Kan jeg selv gennemgå min bil inden syn?

Vi vil altid anbefale, at du får tjekket din bil hos din lokale mekaniker inden selve synstjekket. Hos P. Christensen tjekker vi gerne din bil helt gratis – og skulle der være nogle fejl eller mangler, kan vi også hjælpe med at udbedre dem. Du har dog også selv mulighed for at tjekke nogle af de typiske fejl ved et bilsyn.

 • Dæk
 • Horn
 • Lygter
 • Bremselys
 • Håndbremse
 • Vinduesviskere
 • Nummerpladelys

Horn, dæk, vinduesviskere, håndbremse og nummerpladelys kan du uden problemer selv tjekke, men det kan være besværligt at tjekke bremselys og lygter – her kan du med fordel for en til at hjælpe dig.

Er du i tvivl om dit dækmønster, har vi skrevet en guide om dæk lige her.

Hvad koster et synstjek?

Prisen for et autoriseret synstjek varierer alt efter synshal og område, men bilsynet vil normalt koste mellem 400 – 500 kroner hos en autoriseret synshal. Du kan med fordel undersøge de forskellige synshaller, inden du booker en tid, da der kan være lidt penge at spare.  Hos P. Christensen vil vi gerne tilbyde dig et gratis synstjek, inden du booker en tid hos synshallen. Vi vil også gerne køre din bil til og fra synshallen for et gebyr. Synsgebyret varierer dog efter område. Du er velkommen til at kontakte os, eller du kan få et tilbud tilsendt her.

Mød vores medarbejdere

Michell Graupner
Værkførerassistent, Mercedes-Benz personbiler
Bjarke Pagh
Værkfører, Mercedes-Benz personbiler
Søren Bo Jensen
Driftsleder, Mercedes-Benz lastbiler
Preben Andersen
Værkfører, Mercedes-Benz varebiler

Bo Augustinus
Værkførerassistent, Mercedes-Benz varebiler
Lars Bo Rasmussen
Værkfører, Mercedes-Benz lastbiler
Lasse Warburg Pedersen
Værkførerassistent, Mercedes-Benz personbiler
Søren Bjerregaard
Værkfører, Mercedes-Benz personbiler
Brian Skov
Værkfører, Mercedes-Benz lastbiler
Jesper Jensen
Værkfører, Mercedes-Benz varebiler

Thomas Krap
Værkførerassistent, Mercedes-Benz varebiler og personbiler
Johannes Matthiesen
Værkfører, Mercedes-Benz varebiler og personbiler
Jesper Petersen
Værkfører, Mercedes-Benz lastbiler
Torben Michelsen
Værkfører, Mercedes-Benz lastbiler

Michael Midtgaard
Værkførerassistent
Kristian Poulios
Teknisk rådgiver
Kristian Bager Ljørring
Værkfører
Morten Tornøe
Værkfører
Martin Kristensen
Værkfører
Mikkel K. Hansen
Værkfører & pladeværkfører
Henrik Tornøe
Værkstedschef
Keld Ørum
Reservedelsekspedient
Frederik Siemen
Værkfører
Alexander Adler Lauritzen
Eftermarkedsrådgiver
Preben Kirkegaard
Værkfører
Jesper Tønnes
Eftermarkedschef
Jacob Frost Ambrosius
Værkfører
Bjørn Thomsen
Værkfører
Daniel Byllemos
Kundemodtager

Steffen Bruun Trøjborg
Værkfører
Tom Mark Jensen
Værkfører
Claus Reinholdt Jensen
Værkfører
Lars Poulsen
Eftermarkedschef

Bestil et værkstedsbesøg

I 100 år har vi specialiseret os førsteklasses service.
Erfaring gør mester – og på vores autoriserede værksted sætter vi altid din bil først. Vi er udstyret med den nyeste teknologi og ekspertviden, alt sammen for at sikre, at du er rigtig godt kørende. Indtast din nummerplade her.

Med afdelinger i det meste af landet er P. Christensen altid i nærheden

Hos P. Christensen har vi solgt og serviceret biler siden 1924. Men der er sket meget siden dengang.
I dag har vi 11 afdelinger i det meste af landet og repræsenterer nogle af de mest anerkendte bilmærker som Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, Opel, Jeep, Mitsubishi, Fiat, Hongqi og VOYAH.

Vi er en privatejet virksomhed gennem flere generationer og har en flad organisation, hvor hver enkelt medarbejder i høj grad bidrager til, at vi kan fastholde et meget højt serviceniveau og også give kunderne troværdig og god personlig rådgivning.

Scroll to Top