P. Christensen fortsætter væksten

P. Christensen fortsatte i 2023 sin vækst med en ny omsætningsrekord på kr. 2,3 mia. Selvom indtjeningen har været udfordret og falder med over 50%, så ser ledelsen positivt på fremtiden.

På trods af et udfordrende år har 2023 været præget af god aktivitet på både salgs- og eftermarkedssiden. Antallet af leveringer i salgsafdelingerne har i 2023 været rekordhøje samlet for alle afdelinger, og den aktivitet har afledt positiv kundetilgang og vækst til eftermarkedet. Indtjeningen ender dog et stykke fra det forventede niveau, hvilket primært kan tilskrives tre ting.

For det første sluttede året med et brugtbilsmarked i frit fald og som følger heraf har koncernen foretaget nødvendige pristilpasninger på de brugte biler med signifikant tab til følge. For det andet er resultatet derudover stærkt påvirket af det stigende renteniveau på selskabets kapitalbinding i varelagre, hvilket har udhulet indtjeningen over hele året. For det tredje er der i løbet af året foretaget større investeringer, hvor afkastet først forventes at genereres fra 2024 og fremefter.

Årets resultat før skat ender samlet på 17.439 tDKK, en overskudsgrad på 1,5% og en soliditetsgrad på 24,2%. Soliteten er primært påvirket af forøgelse af selskabets varebeholdninger pr. 31. december 2023, men det skyldes primært indkøb af biler, som er solgt til levering i første halvår 2024.

Peter Lygum Christensen, adm. direktør og ejer udtaler: ”2023 har været et hårdt år i bilbranchen, hvor høje renter og et volatilt marked har givet store udfordringer. Så på trods af at vi ikke indfriede forventningerne til året, ser vi tilbage på en tilfredsstillende indsats, hvor alle medarbejdere har ydet en forbilledlig indsats, og vi har fået mest muligt ud af indsatsen under de givne forudsætninger.”

I april 2023 har P. Christensen i tråd med strategien om at vækste og være repræsenteret i de større byer erhvervet Poul Rasmussen Bilcenter A/S i Skejby, der er Citroën, Fiat, Fiat Professional, og Mitsubishi forhandler. Selskabet er efterfølgende fusioneret ind i selskabet P. Christensen A/S. Ydermere har koncernen overtaget eftermarkedskunder til Opel i Risskov samt eftermarkedskunder til Citroën og Opel i Kolding.

2024 er startet godt for koncernen. I februar åbnede et nyt 2.400 m² værksted for Stellantis-mærkerne i Kolding, og i maj forventes et nyt skadescenter i Skovlunde på Sjælland at stå klar til brug.

Derudover markerer koncernen endnu en milepæl i 2024. Det er nemlig 100 år siden, at P. Christensen A/S blev grundlagt i et lille byhus i Kolding midtby. Siden da er der sket meget – familien Christensen er fortsat i front, men i dag for 11 afdelinger i det meste af landet, repræsenterende 9 mærker og med over 450 medarbejdere. 100-års jubilæet bliver fejret med arrangementer i løbet af året, herunder en jubilæumsfest for medarbejderne.

Der er sket meget både i samfundet og i branchen gennem de sidste 100 år, hvilket har krævet omstilling og strategiske beslutninger. For koncernen er det vigtigt at følge med i udviklingen og gribe de muligheder, der byder sig. I denne tid mærkes overgangen til elektriske biler for privat- og erhvervskørsel, integration af digitalisering og kunstig intelligens, bilernes avancerede teknologier, nye kunderejser og arbejdsgange.

Ledelsen har således også forholdsvis positive forventninger til 2024, hvor nyvognssalget forventes at være stigende, mens brugtbilsmarkedet forventeligt har stabiliseret sig og kan generere positive afkast.

Derudover forventer man, at de mange investeringer og tiltag vil materialisere sig i løbet af året. Der er blevet investeret signifikant i væksten i 2023, og man forventer at ville fortsætte vækststrategien, hvis de rette muligheder opstår.

Kontakt ved spørgsmål:

Adm. Direktør
Peter Lygum Christensen
Tlf. 25222910

Divisionsdirektør
Christian Philip Christensen
Tlf. 25222999

Scroll to Top