Mercedes eActros

100% elektrisk

Mercedes-Benz eActros

eActros: Verdens første fuldelektriske lastbil til tung distributionskørsel.

Mercedes-Benz eActros er den første fuldelektriske lastbil med en tilladt totalvægt på op til 26 ton. Det betyder, at tunge lastbiler i fremtiden kan udføre distributionskørsel i byerne uden at forurene og næsten uden at støje. Desuden bliver en stor del af fremtidens investeringer kanaliseret ind i forskning og udvikling af lastbilsmotorer, der kan køre helt på strøm. Det tekniske udgangspunkt for eActros er en tung treakslet lastbil til distributionskørsel. Den konventionelle drivline erstattes af en bagaksel, der drives ved hjælp af elmotorer placeret umiddelbart ved siden af hjulnavene.

Den nye aksel er afledt af E-akslen i Mercedes-Benz Citaro Hybrid busser. Energiforsyningen sikres med en batteripakke bestående af tre moduler med litium-ion-batterier. Det giver en rækkevidde på op til 200 km – hvilket er tilstrækkeligt til hverdagens typiske distributionsbrug. Takket være det integrerede drivakselkoncept med motorer tæt på hjulnavene er det muligt at placere batterierne på en kollisionssikker måde inde i rammen.

Lasteevne

Europa-Kommissionen støtter en forøgelse af den tilladt totalvægt for lastbiler med alternative motorer med op til 1 ton.

Så vægtforøgelsen på grund af den elektrisk drift, som beløber sig til 1,7 ton, bliver næsten helt udlignet, da den tilladte totalvægt for eActros stiger fra 25 til 26 ton.

Nyttelasten bliver dermed blot 700 kg lavere end for en direkte sammenlignelig lastbil med forbrændingsmotor.

Bliv kontaktet som den første.

Actros
Konfigurator

Konfigurer din drømmelastbil hjemme fra sofaen.

Nu kan du selv designe din lastbil. Via lastbilkonfiguratoren kan du sidde derhjemme eller på kontoret og selv sammensætte en Mercedes-Benz lastbil lige efter dine ønsker og behov.

Konfiguratoren indeholder modellerne Actros, Antos, Arocs og Atego – og alt udstyr er beskrevet detaljeret i tekst og billeder. Når du har sammensat din drømmelastbil genereres automatisk et teknisk datablad med alle informationer. Derefter kan du sende en forespørgsel til os.

Vores specialister vender tilbage hurtigst muligt og hjælper dig med at gøre din lastbildrøm til virkelighed.

Har du spørgsmål? Kontakt os på tlf. 70 202 203

Send en forespørgsel her

Oplev Mercedes eActros

Actros
Scroll til toppen