Mercedes-Benz Citan er Van of the Year 2022

Biljournalister fra hele Europa udgør den jury, som hvert år udvælger og kårer årets bedste varebil ud fra kriterier som forbrug, sikkerhed og bæredygtighed. Det blev Mercedes-Benz Citan, som løb med titlen som Van of the Year 2022.

Da den ny Mercedes-Benz Citan blev præsenteret i efteråret, vakte den kompakte varebil stor opmærksomhed, for med højt komfortniveau, innovativt interiør og imponerende rummelighed fremstår den ny Citan nemlig både mere veloplagt og endnu mere gennemarbejdet og komplet end nogensinde.

Og den høje kvalitet fornægter sig ikke, for juryen bag den traditionsrige International Van of the Year har netop kåret den ny Citan til årets varebil i Europa 2022.

Meget er sket, siden den anerkendte pris blev overrakt første gang i 1992, hvor udstyr som Active Brake Assist, Attention Assist, lys- og regnsensor, parkeringssensorer, læderrat og det intelligente infotainmentsystem MBUX, der alt sammen er standardudstyr i den nye Citan, var ren science fiction. Men selvom en moderne varebil ikke tåler sammenligning med datidens modeller, er de overordnede kriterier for konkurrencen stort set uændrede.

Juryen vurderer nemlig især kandidaterne ud fra faktorer som forbrug, sikkerhed og bæredygtighed, og med den flotte titel i bagagen cementerer Mercedes-Benz endnu engang sin position som én af de førende producenter af innovative af varebiler.

I alt 14 nye modeller fra 11 producenter var med i opløbet, og selvom Citan deler førstepladsen med Renault Kangoo, fremhæves især det unikke MBUX-infotainmentsystem som en afgørende feature, der der adskiller Citan fra resten af feltet.

 

Scroll to Top