P. Christensen sætter omsætningsrekord

P. Christensen satte i 2022 ny omsætningsrekord med kr. 2,2 mia. og opnåede med et resultat før skat på kr. 36 mio. sit andet bedste resultat i historien.

Peter Lygum Christensen, adm. direktør og ejer udtaler: ”P. Christensen har haft endnu et rigtig godt år, hvor alle medarbejdere har ydet en forbilledlig indsats for at få enderne til at nå sammen i et specielt år, hvor usikkerhed fra krig og stigende inflation har spillet ind på vores energiomkostninger og haft negativ indflydelse på afsætningsmulighederne i 2. halvår af regnskabsåret.”

Året 2022 var præget af en god efterspørgsel efter nye biler, der trods visse leveringsudfordringer, slog tidligere rekorder for P. Christensen. For såvel person- som varebiler var Mercedes-Benz fabrikkens evne til at levere biler, trods udfordringer i forsyningskæderne, en afgørende faktor for resultatet, og vi er lykkedes med at vinde markedsandele i begge segmenter. Salget af brugte biler har vedvarende haft et højt aktivitetsniveau med gode priser og indtjening til følge. Her har vi fortsat god effekt af vores fokusering på salg af brugte Mercedes-Benz personbiler fra vores velbeliggende lokation i Middelfart lige ved Lillebæltsbroen. Salget af nye og brugte Mercedes-Benz lastbiler udviklede sig også positivt i regnskabsåret.

Stellantis-forretningerne har haft et svært år, da salget af nye biler har været meget udfordret i 2. halvår. Dog har fokus på brugte biler været en stor succes, som har tilført salgsafdelingerne tiltrængt aktivitet. Fra 1. juli 2022 tilføjede virksomheden mærkerne Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional og Jeep til afdelingerne på Østerbro og i Kolding, hvorefter bilhusene samlet har et yderst spændende og varieret sortiment.

Det samlede eftermarked har leveret gode resultater som følge af en normalisering af privattrafikken og aktiviteten i erhvervslivet generelt.

P. Christensen investerer vedvarende i digitalisering af vores salg, det værende sig markedsføring, herunder på de sociale medier samt ikke mindst tiltag omkring vores hjemmeside. P. Christensen har i 2022 introduceret pchristensenbrugtebiler.dk, hvor alle vores brugte biler er samlet uanset mærke.

Et andet spændende digitalt tiltag var introduktionen af elhjaelpslinjen.dk, der afklarer spørgsmål fra erhvervsbrugere i.f.t. introduktionen af eVans (varebiler), der for Mercedes-Benz, er et fokusområde fra vores afdeling i Albertslund, der fra 1. februar 2023 nu er en ren Mercedes-Benz afdeling med salg af nye varebiler og brugte personbiler understøttet af et gennemrenoveret værksted, der nu er Mercedes-Benz certificeret. Vores Mobility-forretning introducerede pchristensenmobility.dk, hvor kunderne nemt kan finde ønskebilen til korttidsleasing.

I april 2023 har P. Christensen i tråd med strategien om at være repræsenteret i de større byer erhvervet Poul Rasmussen Bilcenter A/S i Skejby, der er Citroën, Fiat, Fiat Professional, Jeep og Mitsubishi forhandler. Handlen afventer alene konkurrencemyndighedernes godkendelse. Allerede pr. 1. maj 2023 overtog koncernen Opel forhandlingen og eftermarkedet fra Anders Petersen Automobiler A/S i Risskov. Og i Kolding bygger de netop nu et 2.000 m2 state-of-the-art værksted til Stellantis-mærkerne, der forventes at stå klar ultimo 2023.

Pr. 1. juli 2023 udvider koncernen endnu engang med forhandlingen af Citroën i Kolding, således Kolding har et ’powerhouse’, der favner ’alt’ fra Mercedes-Benz og Stellantis samt Hongqi.

I sensommeren 2023 åbner P. Christensen et skadescenter i Skovlunde, således de er klar til at betjene kunder i Storkøbenhavn med et bredt udsnit af bilmærker og service på værkstederne på Østerbro og Albertslund og ved skader i Skovlunde.

Når de ser ind i 2023, er der naturligvis generel usikkerhed stammende fra den geopolitiske og økonomiske situation i verden. Første kvartal af 2023 er afsluttet tilfredsstillende, og virksomheden ser med fortrøstning på 2023, hvor fokus udover salg, er på de mange spændende projekter, der er igangsat for at styrke forretningen P. Christensen.

Scroll to Top