Ny Mercedes VISION EQXX.

Op til 1.000 kilometer på en opladning.

Ny Mercedes VISION EQXX er netop blevet præsenteret, og med banebrydende aerodynamik og en rækkevidde på over 1.000 kilometer, er den futuristiske konceptbil et rullende bud på, hvordan Mercedes-Benz forestiller sig fremtidens elbil.

2022 er kun lige skudt i gang, men hos Mercedes-Benz har forberedelserne længe været undervejs. Fra og med i år vil alle fabrikker nemlig udelukkende benytte strøm fra vedvarende energikilder – og nu præsenteres så konceptbilen VISION EQXX, der forener de bæredygtige visioner med revolutionerende præstationer og forbilledligt design.

VISION EQXX klarer op til 1.000 kilometer på én enkelt opladning, og den imponerende rækkevidde er blandt andet mulig takket være et design, der sikrer en Cw-værdi på bare 0,17. Til sammenligning har Mercedes-Benz EQS – som er verdens mest aerodynamiske produktionsbil – en Cw-værdi på 0,20 og dermed er potentialet til at få øje på.

Batteripakken er på lige under 100 kWh, men optager 50 procent mindre plads og vejer 30 procent mindre end den batteripakke, som blandt andet ligger i den ny EQS, og som i dag sætter standarden for effektivitet og performance.

Det på én gang klassiske og innovative coupédesign er både harmonisk og sportsligt, og blandt de mest markante detaljer er den voluminøse front, de brede skærme og ikke mindst den afskårne bagende, som visuelt leder tankerne hen på konceptbilen Mercedes-Benz Concept IAA fra 2015.

Bilens software rykker ved grænserne for intelligent mobilitet, og i kabinen møder fører og passager blandt andet et softwarebaseret brugerinterface, som tager udgangspunkt i et display, der strækker sig hele 120 centimeter på tværs af kabinen.

VISION EQXX er skabt med omfattende brug af genanvendelige materialer. Tæpperne i kabinen er eksempelvis fremstillet af bambusfibre, dørhåndtagene er udført i biostålfibre, mens eksempelvis sæder og overflader er betrukket i et vegansk alternativ til læder.

Scroll to Top