FAQ - Service

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde det, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 70 202 203 eller info@pchristensen.dk

Du kan booke tid til vores værksted ved at følge dette link: Book værksted.

Ellers er du altid velkommen til at ringe ind til os på: +45 70 202 203.

Det er vigtigt først og fremmest at følge bilproducentens anvisninger, hvis du vil bevare garanti på bilen. 

Hvor ofte din bil skal have et serviceeftersyn er meget forskelligt. Som regel anbefales det, at bilen bør køre 15.000 km ved hvert syn. Kører du mindre end 15.000 km om året, kan det være, at bilen skal til service hvert andet år. Nogle biler skal have et servicesyn allerede efter 5.000 km og andre efter 20.000 km, så det afhænger meget af den specifikke bil, og hvor meget du skal køre i bilen.

Prisen på et service er meget forskelligt. Det afhænger af modeltype, bilens alder og kilometerstand. Du kan altid kontakte dit lokale autoriseret Citroën værksted og få et tilbud.

Du kan følge linket her og få tilsendt et tilbud: Få et tilbud

Et serviceeftersyn vil tage mellem 1-3 timer – afhængig af omfanget af serviceeftersynet. Det kan være, at vores mekanikere anbefaler, at bremseklodsen skal skiftes eller andet. Finder vores mekanikere noget som skal skiftes, vil vores værksted altid kontakte dig, og når de får et accept fra dig, vil de først derefter skifte reservedelen.

Det er rigtig vigtigt, at du overholder din tid til service. Når du tager din bil til service, tjekker mekanikerne bl.a. motorolie og oliefilter og påfylder ny olie, hvilket smører motoren, så motoren bedre kan køre end hvis du kører på beskidt og gammel olie. Du kan også selv påfylde ny olie – det er bare rigtig vigtigt, at bilen får olie, da det kan skade bilens motor og i værste tilfælde kan motoren brænde sammen.

Udover påfyldning af væsker, måler mekanikere efter eventuelle fejlsøgninger og lignende som kræver en mekanikeruddannelse, den rigtige viden og det rette udstyr. Det er ikke noget, som du selv kan undersøge. Især de nye biler er meget mere teknologisk udstyret end de ældre biler, hvilket kræver særligt kompliceret elektronisk udstyr. 

Det er derfor rigtig vigtigt, at du overholder service og benytter dig af et autoriseret Citroën værksted, da der er mange indstillinger, som kan påvirke bilens komponenter. 

Et serviceeftersyn indeholder:

  • Påfyldning af væsker som: bremsevæske, motorolie, sprinklervæske og kølervæske.
  • Gearkasseolien skiftes.
  • Brændstof- og oliefilteret kontrolleres og eventuelt skiftes.
  • Dæk, herunder dækmønsteret og dæktryk. 
  • Udstødningssystem og motorens ventiler undersøges.
  • Dørhåndtag smøres.
  • Undervogn og styretøj kontrolleres.
  • Aircondition testes.
  • Eventuelt pollenfilter udskiftes og anlægget renses.

Afslutningsvis bliver bilen testkørt og gjort klar til afhentning.

Ja. Vi bestræber os på at gøre det så enkelt og nemt for dig som kunde, så vi kører naturligvis din bil til syn for dig.

Ja, det kan vi godt. Vi servicerer alle bilmærker og er din bil ikke købt hos os, så står vi stadig klar til at servicere den. 

Med et autoriseret Citroën værksted sikrer du altid, at din Citroën er i trygge hænder med specialiserede mekanikere og det helt korrekte udstyr og originale Citroën dele. 

Ja, det kan du sagtens!

Med Citroën Service- og reparationsaftale har du altid et overblik over dit budget, og du betaler altid et fast månedligt beløb, så du ikke skal tænke på uforudsete værkstedsregninger. 

Prisen afhænger af, hvor meget du kører om året samt din bilmodel. Du er altid velkommen til at kontakte os og få et tilbud på en Citroën Serviceaftale. 

Oftest vil det stå i din servicebog, hvornår tandremmen sidst er blevet skiftet, og hvor mange kilometer der skal køres, inden den igen skal skiftes. Står det ikke i servicebogen, kan værkstedet undersøge det.

Kilometerintervallet afhænger af bilmærke og model, men oftest er det et interval mellem 60.000 til 120.000 km. 

Det skal bemærkes, at en tandrem er konstrueret af gummi, hvilket nedbryder igennem årene – så kører du ikke mange kilometer om året, vil det anbefales, at tandremmen skiftes med et mellemrum på 4-6 år.

Har du spørgsmål? Kontakt os +45 70 202 203

Scroll to Top