P. Christensen udvider I Albertslund

P. Christensen udvider Albertslund-afdeling med brugte Mercedes-Benz og nyt værksted.

Virksomheden og Mercedes-forhandleren P. Christensen, som startede i Kolding i 1924, opkøbte Henrik Larsen Biler tilbage i 2017 og overtog derved afdelingerne i Albertslund og på Østerbro. Afdelingen på Roskildevej 249 i Albertslund har tidligere huset salg, værksted og lager for bilmærkerne Citroën og Honda. Men i 2022 fik P. Christensen muligheden for at sælge Mercedes-Benz Vans og eVans fra afdelingen – og nu udvides byggeriet igen. 

”Mercedes-Benz mekanikere søges til nyt værksted” står der på LED-skærmen ved P. Christensen i Albertslund. Den landsdækkende bilforhandler har taget vestegnen med storm. På få år har bygningen på Roskildevej ændret udvalg og udseende. Og den skarpe bilist på Roskildevej har måske spottet, at der er blevet bygget igen på grunden.

Den jysk-fynske bilforhandler har netop afsluttet byggeriet af et nyt værksted, og kan fremover servicere Mercedes-Benz Personbiler og Vans fra afdelingen. Viden og erfaringen trækkes fra de øvrige værksteder på Fyn og i Jylland, og derudover er værkstedet og byggeriet tilrettelagt ud fra de høje standarder fra Mercedes-Benz. I december 2022 modtog P. Christensen den endelige audit fra Mercedes-Benz med henblik på at opnå autorisation for service på disse segmenter. Det forløb fejlfrit og derved er afdelingen nu autoriseret Mercedes-Benz serviceværksted.

Dertil er brugte Mercedes-Benz personbiler flyttet ind i stueetagen. I de seneste år har P. Christensen samlet brugte Mercedes-Benz modeller i Middelfart for at samle udvalget og fokusere på specialister indenfor handel og trading. Konceptet for P. Christensen er, at oplevelsen af omkring brugte biler skal minde om købet af en ny bil. Der skal være et bredt udvalg, attraktive finansieringsmuligheder, gennemgang og mulighed for at konfigurere bilen med ønsker.

Herefter går det uddannede personale i gang med at finde den rigtige bil blandt de mange samarbejdspartnere i Europa. Fælles for alle bilerne er, at de er nyere brugte biler og er gennemtjekkede samt kontrolleret inden de sendes ud på vejene.

Værkstedet har gennemgået en gennemgribende renovering, bl.a. med 13 helt nye lifte – som alle er nøje udvalgt og placeret for at kunne opfylde nuværende samt fremtidige krav og forventninger til reparationer. Alt udstyr/værktøj, som kræves for at kunne lave Mercedes-Benz, er indkøbt og klargjort (og det er rigtig, rigtig meget). Det gælder lige fra almindeligt håndværktøj, til specialudviklet Mercedes-Benz værktøj og højt specialiseret måleinstrumenter til A/C maskiner, som kan servicere alle modeller. Der er blevet etableret et helt nyt rum, til skånsom udskiftning af dæk og afbalancering af hjul til perfektion.

Branchen er i en transformationsfase og elbilerne øges talstærkt. Den udvikling er selvfølgelig tænkt ind i hver en krog af ombygningen og med 5 særlige og dedikeret lifte til reparationer af elbiler, som muliggør udskiftning af batteripakker og meget mere, på både person- og varebiler, er vi helt klar til alle opgaver, både nu og i fremtiden.

En lille håndfuld af de knap 20 nyinstalleret elbilsladere på matriklen, er placeret inde på værkstedet – hvilket igen understreger vores bevidsthed om fremtidens værkstedsbehov. Hele huset er bygget op på en grøn platform, hvor specielt eVans, har haft firmaets interesse fra start. ”Her indarbejdes bæredygtighed i vores tanker, lige fra byggeplaner, til hverdagens gøremål – som eksempel kan nævnes at alle lamper, både indvendigt og udvendigt, er udskiftet til LED, og i dagligdagen gør vi hvad der er muligt for at reparere fremfor udskifte, lige fra beskadigede fælge til ødelagte plastik kofangere.” fortæller eftermarkedschef Jesper Tønnes. Og fortsætter:

”Mange at vores ansatte har været i huset i rigtig mange år. Sammen står vi over for en kæmpe omvending, som vi har meget respekt for – men samtidigt ved vi, hvad vi kan. Med de kompetencer, som er samlet i huset, skal det nok blive en succes. Ingenting kommer dog af sig selv og derfor har investeret massivt i omkvalificering af personalet – mekanikerne har tilsammen allerede brugt over 450 timer på e-træning og fysiske kurser i Mercedes-Benz. Det betyder at vi har 4 færdiguddannet Mercedes-Benz teknikere. Vores ene værkfører er tæt på at afslutte sit forløb som certificeret Servicerådgiver, hvorefter den næste står på spring. Reservedelspersonalet har ligeledes gennemgået relevant omkvalificering og står klar til at hjælpe med de behov som der måtte være.”

”Udover at træne eget personale har vi også hentet kompetencer udefra, med Mercedes-Benz erfaring, så vi står fuldstændig klar til at byde nye, og måske også tidligere, kunder velkommen.” tilføjer Jesper Tønnes.

Som led i udbygningen, søger P. Christensen et særskilt skadecenter til pladeværksted på tværs af bilmærker et sted omkring Storkøbenhavn. Derved kan afdelingen i Albertslund fokusere på hurtig assistance og service til kunderne.

Kontakt for mere information

Albertslund-afdelingen:
Jesper Tønnes
jto@pchristensen.dk
Tlf. 43662337

Generel P. Christensen:
Camilla Eva Jørgensen
cej@pchristensen.dk
Tlf. 20587018

Scroll to Top